fredag 7 maj 2010

Skönt med kock!

Jag har ju tur att ha en egen kock här hemma. Vi går mot alla traditionella hem där kvinnan lagar mat. Jag tycker att det är så tråkigt och är ganska medelmåttig på det medan C är grym; alltså lagar han maten och jag diskar. Att detta är lite ovanligt märktes tydligt på nyår där alla sa till mig att jag lagat förrätten så bra.............=)

Idag pekade jag på ett recept ur senaste laga lätt, pasta med spenat, citron, pinjenötter, vitlök, persilja, parmesan salt och peppar! Då lagade C detta. Det var grymt gott! Det är faktiskt en grym lyx att ha det så och jag tänker utnyttja detta till max......hehehe! C går en ytterst svår period till mötes.......hehehehe!

Vi har förresten fått en ny medlem i familjen, ärtan Rune, döpt efter Rune Larsson! Alla löpare som läser Runners World vet vem detta är! =)

Fredag igen!

Det är sjukt vad fort tiden går! Nu är det fredag igen och jag gör min sista dag på praktiken. Eleverna har i två veckor fått samla bokstäver till ett lösenord som ska lösas in och bli en överraskning, piggelinglass! Jag ska också göra den sista delen på min praktikuppgift. Det hela har gått ut på att jag gjort en fördiagnos på området volym för att se vad de kan. Sedan har jag utarbetat två lektioner som baseras på det som de inte kunde och nu ska jag göra en efterdiagnos för att se om det lärt sig något........=) Det hoppas jag iaf. Jag är mycket nöj med dem redan nu. Första gången jag frågade dem om volym sa de; "Varför ska vi prata om volym? Det är ju bara att trycka på plusset så ökar volymen på tv:n!"............så det kanske inte var så svårt att lära dem att innehållet i tex en flaska också kan vara volym..........=)