söndag 28 mars 2010

Weekend med familjen på Silja Symphony!

På fredagen bar det av med buss mot vår huvudstad för att åka på kryssning till Helsingfors med pappa, L och tre av fyra syskon! Redan klockan tio på bussen korkade våra medresänärer upp, dock inte vi. Vi skulle ju på familjesemester! =) Vid tolv var det bra drag. En grupp med finnar och en grupp kostymklädda medelålders herrar utan fruar och annat sällskap jobbade hårt för att få ut mesta möjliga valuta för resan, rent dryckesmässigt alltså. Vi på familjsemestern höll god min hela bussresan. Okej, man skulle kunnat kalla oss torra och tråkiga!

På terminalen mötte jag, syster och våra karlar upp resten av familjen. De yngre syskonen i familjen M uppehöll sig det mesta av resan i spelrummet högst upp i båten med plystation och annat skoj, vi andra höll oss i baren......=) Maten var god, buffé ena dagen och en restaurang andra. Jag åt så mycket att jag knappt kunde röra mig. Är man student och det är gratis så måste man ju äta. Vem vet när man har råd med mat nästa gång..........Nu är det inte så, men jag verkade tro det denna helg iaf!

Lördagen tillbringades i Helsingfors. Det var lite tråkigt väder, men det gjorde inget för Helsingfors var en fin stad och jag åker gärna dit igen. Vi åkte på guidad tur och fick se och höra det mesta om staden. Det rekommenderar jag!

Nu är vi hemma igen, bussresan hemma var betydligt lugnare än resan dit! I morgon är det praktik på en skola nära mig. Jag håller på att ta igen den praktik jag missade när vi var i Bad Gastein. Jag ska plåga mina kära elever med den stora subtraktionstabellen, typ 11-6, svårt för dessa två:or! Hehehe.........